Mieszkańcy naszego Domu rozwijając swoje umiejętności związane z gotowaniem czy pieczeniem, aktywnie uczestniczą w treningu kulinarnym na zajęciach terapii zajęciowej. Podczas zajęć uczą się przygotowywania prostych posiłków oraz korzystania z podstawowych sprzętów AGD. Na załączonych zdjęciach przedstawiamy wspaniałą grupę, która wczoraj przygotowywała ciasto drożdżowe a jej ,,szefową” była Pani Helenka, która jest naszą specjalistką od słodkich wypieków. Zaletą samodzielnie zrobionego ciasta jest to, że wiemy co się w nim znajduje oraz mamy wpływ na jego proporcje. W naszej drożdżówce nie znajdziemy żadnych emulgatorów, zagęstników, środków spulchniających, skrobi modyfikowanej czy ogromnej ilości cukru.
Podsumowując, każdy z uczestników chętnie i dokładnie wykonywał powierzone mu zadanie, a kolejny udany wypiek to znak że trzeba go znowu powtórzyć !?